در اینپست بهبررسی مراحل ساخت استخر پرداخته و اطلاعات لازم در این حوزهرا بهشما سروران گرامی منتقل می کنیم.
پس با ما همراه باشید.
مراحل ساخت استخر:
1) تعیین بودجه
قبل از هر کاری باید بودجه خود را مشخص کنیم. باید بدانیم که قرار است جقدر برای کاری که می خواهیم خرج کنیم. چون با توجه به نوع استخر قطعاً هزینه اولیه آن متفاوت خواهد بود. همچنین علاوه بر هزینه اولیه باید هزینه جانبی و هزینه نگهداری سالانه را هم در نظر گرفت.
2) انتخاب مکان، ابعاد و ظرفیت استخر
بهمنظور صرفهجویی در هزینهها، پیشنهاد میشود مکانی را برای ساخت استخر برگزینید که در معرض نور خورشید قرار دارد و اصطلاحاً آفتابگیر است و در اطراف آن نیز خبری از درختان و گل و گیاه نیست (بیشتر در استخرهای سرباز کاربرد دارد)
دلیل آن این است که بهمرورزمان و با رشد تدریجی ریشههای آنها، زیر یا اطراف سازه استخر و سیستم لولهکشی و تخلیه آب آسیب میبیند. از طرفی، اگر در کنار استخر خانگی درخت بود، علاوه بر اینکه سایه ایجاد میکند و اجازه نمیدهد نوری بتابد و فضا گرمتر شود، با ریختن برگها و صمغ آب را آلوده کرده و باعث رسوب در کف استخر میشود و درنتیجه مجبور خواهید بود برای نظافت و تمیز کردن آن هزینه اضافهای را متحمل شوید.
ساخت استخر در مکانی که باد میوزد باعث افزایش تبخیر آب میشود، به این معنی که برای حفظ سطح مناسب باید مرتباً آب استخر را اضافه کنید. وزش باد شدید همچنین میتواند هنگام خیس بودن باعث شود احساس سرما و لرز کنید. با احداث نردهای پوشیده یا با کاشتن یک ردیف درختچه یا بوتههای شمشاد مخصوص این کار، یک بادگیر زیبا ایجاد کنید و از این مشکلات جلوگیری کنید.
استخر نباید زیر سیم تلفن و سیمهای برق احداث شود، یا در نزدیک خطوط فاضلاب مدفون و یا کابلهای برق ساختهشده باشد. استخر را در جلوی خانه بنا کنید بهاینترتیب، حتی در داخل خانه نیز میتوانید مراقب شناگران باشید، مخصوصاً بچهها. همچنین به زیبایی بصری و لاکچری شدن طراحی نمای خانه کمکی بینظیر خواهد کرد. فضای کافی برای نصب لوازم جانبی مانند دوش آبگرم ، تختهای مخصوص، تجهیزات و ابزارهای موردنیاز نیز در نظر گرفته شود.
3) طراحی استخر
هر آنچه در ذهن دارید را با تمامی جزئیات شامل شکل استخر خانگی (مربعی، مستطیلی، بیضی، دایرهای و . . .)، تعداد پلهها، قسمتهای کمعمق و عمیق، آپشنهای تزییناتی و . . . را با بیشترین دقت ممکن ترسیم نمایید. همچنین میتوانید از یک طراح دکوراسیون داخلی کمک بگیرد.
بیشتر استخرهای خانگی، در ابعاد استاندارد مانند 3 در 6.1 متر، 4.6 در 9.1 متر و 6.1 در 12 متر ساخته میشوند و ممکن است از 1.2 تا 4.6 متر عمق داشته باشد. این نکته نیز قابلذکر است که هر چه عمق استخر بیشتر شود دیوارها نیاز به تقویت بیشتری دارند. به خاطر داشته باشید که هرچه طراحی استخر شما پیچیدهتر و خاصتر باشد، هزینه کل نیز بیشتر خواهد شد.
4) انتخاب پیمانکار ساخت استخر
در این مرحله، نوبت به انتخاب یک پیمانکار مطمئن میرسد. توجه کنید که انجام دادن این کار اهمیت ویژهای دارد به دلیل اینکه از ابتدا تا انتهای فرآیند ساخت را به پیمانکار میسپارید که انتخاب کردهاید پس نسبت به این مرحله حساسیت به خرج دهید.
5) گرفتن مجوزهای لازم
باید مجوزهای لازم از سازمانهای مربوطه گرفته شود تا در ادامه مسیر به مشکل بر نخوریم.
6) گودبرداری استخر
ممکن است آنها نیاز به استفاده از بیل مکانیکی و سایر ماشینآلات سنگین داشته باشند. گودبرداری استخر، یکی از مهمترین قسمتهای ساخت استخر است، زیرا اجرای صحیح سایر اجزای استخر بستگی به انجام درست آن دارد.
7) تسطیح خاک
شامل تسطیح خاک و زیرسازی بهوسیله پوشاندن سطح زیرین با یکلایه ضخیم از ماسهبادی است که پسازآن کاملاً صاف و فشرده میشود. چند روش مختلف برای تسطیح خاک استخر وجود دارد. برخی از استخرها دارای کفهای مسطح هستند، درحالیکه برخی دیگر با کفهای شیبدار ساختهشدهاند که دارای یک انتهای عمیق و یک انتهای کمعمق است.
در استخر پیشساخته فایبرگلاس بعدازاین مرحله استخر پیشساخته را در محل گودبرداری تسطیح شده نصب میکنند. در استخر بتنی بعدازاین مرحله آرماتوربندی، قالببندی، سیمکشی، لولهکشی و بتنریزی میشود.
8) آرماتوربندی استخر
در این مرحله کف و دیوارههای محل گودبرداری شده با شبکه مش آرماتوربندی میشود. این ساختار برای ایجاد شکل و استحکام ایجاد میشود. اینکه دیوارهای استخر شما صاف، مسطح و همسو با یکدیگر باشند نکته مهمی است. بعد از آرماتوربندی، سیمکشی و لولهکشی، با صفحات مخصوص فلزی یا چوبی مخصوص اطراف آرماتورها قالببندی میشود.
9) لولهکشی استخر
در این مرحله تمام شبکه لولهکشی موردنیاز نصب میشود. پیمانکار باید یک متخصص لولهکشی استخر را برای این مرحله استخدام کند. این شامل قسمتهایی مانند تخلیه، اسکیمرها، شیرهای 2 و 3 طرفه، فیلتر تصفیه و پمپهای تصفیه است که وظیفه پر کردن، خالی کردن، تصفیه و جابجایی آب در سراسر استخر را بر عهده دارد.
تجربه و تخصص لولهکش در این مرحله بسیار حائز اهمیت است.
10) سیمکشی استخر
بهمنظور تأمین برق سیستم ورود آب، تخلیه، تصفیه آب و روشنایی زیر و روی آب انجام میگردد. این مرحله باید توسط یک برقکار ماهر انجام شود زیرا سیمکشی نادرست میتواند خطر بروز شوک الکتریکی شناگران را افزایش دهد.
11) بتنریزی استخر
مرحله بعدی در ساخت استخر بتنی و استخر وینیلی قالببندی و بتنریزی استخر، در قسمت دیواره و کف است. با نصب لولهکشی و لامپهای الکتریکی، پیمانکار ساخت استخر، از میکسر بتنی برای پوشاندن آرماتورها تنظیمشده در امتداد فضای داخلی استخر استفاده میکنند. آنها بتن را درحالیکه هنوز حالت پذیر است مرتب و صاف میکنند. برای استخرهایی با عمقهای مختلف، لازم است که بررسی کنید که زاویه شیب از یک انتها تا انتهای دیگر سازگار است. بتنریزی استخر به دو روش قالبگیری و شات کریت یا بتن پاشی انجام میشود. همچنین در دیواره میتوان از روش بلوک گذاری استفاده کرد.
12) آببندی استخر بتنی
این مرحله روشهای زیادی دارد که یکی از شایعترین آنها استفاده از ترکیب سیمانسفید، چسب بتن و پودر سنگ است که با آنها ملاتی میسازند و استخر را با آن عایقبندی میکند. این ملات را دو بار روی تمام کف و دیوارههای استخر میکشند و سپس آزمایش میکنند که آیا آب از استخر نشت میکند یا خیر. این آزمایش به این صورت است که درون استخر را کامل از آب پر میکنند، بعد از چند روز سطح آب را اندازهگیری میکنند.
اگر سطح استخر به میزان فراوانی پایینتر رفته باشد یا دیوارههای بیرونی استخر نمزده باشد، نشانهی نشتی آب است و باید کار آببندی دوباره تکرار شود. همچنین میتوان با استفاده از ورقهای عایق مانند ژئوتکستایل یا ژئوکامپوزیت نیز عایقبندی را انجام داد.
یکی از بهترین روشهای آببندی عایقکاری با فایبرگلاس، است که بهصورت کامل نسبت به نفوذ و نشتی آببند میشود. باید توجه داشت که این مرحله بسیار تخصصی است و باید توسط یک متخصص مجرب انجام شود در غیر این صورت کل پروژه به مشکل میخورد.
اگر مشتاق به مطالعه در اینمورد هستید احتمالا پست عایقبندی ما بتواند به شما کمک کند.
13) سرامیک کاری استخر
انتخاب سرامیک و رنگ و طرح آن در نما و زیبایی استخر بسیار مهم است. این مرحله با استفاده از چسب مخصوص یا ملات اجرا میشود. گرفتن درزهای بین کاشی با استفاده از چسب ضروری است، زیرا هرگونه درز به معنای نفوذ آب و خرابی زیرسازی خواهد بود.
14) نصب سیستمهای استخر و عملکرد آنها
این سیستمها با توجه به نوع استخر میتوانند متفاوت باشد که با توجه به طولانی شدن مطلب در پست انواع سیستمهای مورداستفاده دراستخر در مورد آن توضیحات لازم دادهشدهاست.
مطالب مرتبط
جهت ثبت هرگونه درخواست مرتبط با سایت، میتوانید فرم زیر را پر کنید. کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.