تفاوت کانبان و اسکرام
یکی از سوالاتی که این روزها زیاد با آن روبرو میشویم، این است که «تفاوت اسکرام و کانبان چیست؟» میدانیم که Scrum و Kanban هر دو از فریم ورکهای مدیریت پروژه چابک هستند. اما کدامیک بهتر و کارآمدتر است؟ واقعیت این است که هر کدام از این دو روش، مزایا و معایب خود را دارند و پاسخ به این سوال نیازمند شناخت کامل این دو روش، بررسی و شناخت پروژه، اعضای تیم، نوع فعالیت و… است. در این بخش سعی کردیم به طور مختصر دو سیستم اسکرام و کانبان را مقایسه کنیم.
اسکرام (Scrum) یکی از چارچوبهای محبوب و کارآمد مدیریت چابک و در واقع نوعی فریم ورک است که به تیمها برای همکاری کمک میکند.
اما اسکرام و کانبان چه تفاوتی با هم دارند؟
تفاوت در زمانبندی و برنامهریزی
- اسکرام در قالب «زمانبندی دقیق» اجرا میشود. در حالی که روش کانبان نسبت به زمانبندی «انعطاف پذیر» است.
- تولید محصول در سیستم اسکرام، طبق برنامه ثابت و از پیش تعریف شده و معمولا در پایان اسپرینت صورت میگیرد. در صورتی که تولید محصول در سیستم کانبان با توجه به نیاز کسب و کار، امکان پذیر است.
- در اسکرام کل وظایف یا تسکهای اسپرینت به صورت دستهای به پروسه تولید وارد میشوند. اما در کانبان هر تسک پس از پایان تسک قبلی و آزاد شدن ظرفیت تیم، وارد فرآیند میشود.
- در روش اسکرام، تغییر تسکها در میانه اسپرینت مجاز نیست، اما روش کانبان نسبت به تغییر برنامه کاملا منعطف عمل میکند.
تفاوت در معیارها و ارزشها
- در اسکرام، تیم اعضا به موفقیت اسپرینت متعهد است، در صورتی که در کانبان، تیم به تکمیل تسک تعهد دارد.
- در اسکرام تعامل و ارتباط بین اعضای تیم در اولویت قرار دارد، اما در سیستم کانبان، رسیدن به اهداف در اولویت است.
- در سیستم اسکرام، میزان بهرهوری به وسیله «معیار سرعت تعیین شده برای هر اسپرینت و ظرفیت تیم» تعیین میشود. اما در روش آموزش کانبان، میزان بهرهوری توسط «معیار زمان مورد نیاز برای تکمیل یک کار منحصربهفرد» محاسبه میشود.
- سیستم اسکرام بیشتر برای پروژههایی مناسب است که اولویتهای مشخصی دارند و قرار نیست تغییر کنند. اما برای پروژههایی که اولویتهای آنها دائم تغییر میکند، سیستم کانبان مناسبتر است.