با اجرای مدیریت پروژه در سازمان، به شرط همسو بودن این فرآیند با اهداف سازمانی و همچنین هم راستاشدن سایر افراد و واحدها، دستاوردهای بینظیری نصیب سازمان میشود. از جمله دستیابی به اهداف سازمان، کسب رضایت ذی نفعان و برآورده سازی انتظارات آنان، بالابردن شانس موفقیت پروژه، تولید محصول مناسب در زمان مناسب، مدیریت محدودیت ها و مدیریت تغییرات در سازمان.
اما نکته مهم اینجاست، چیزیکه استفاده از آن تا این حد مفید است و چنین دستاورهایی را به همراه دارد، پس احتمالا عدم انجام یا بهتر است اینگونه بگوییم عدم انجام کامل آن، آسیب جدی به سازمان وارد میکند.
برای مثال از دست دادن زمان یا همان deadline پروژه، مازاد هزینه در پروژه، کیفیت ضعیف یا دوباره کاری، گسترش بی رویه حجم پروژه یا حتی نارضایتی ذی نفعان پروژه
پروژه ها برای سازمان ها ارزش افزوده ایجاد میکنند. با این وجود مدیران پروژه باید این موضوع را در نظر بگیرند که شرایط امروز در پروژه ها به گونه ایست که باید پروژه را باید در زمان کمتر، هزینه پایین تر، کمبود منابع بیشتر و تغییرات فراوان تکنولوژی پیش ببرند. این محدودیت ها باعث شده که در فضای رقابتی حال حاضر جهان، تمام شرکت ها به دنبال مدیر پروژه توانمند برای پیشبرد اهداف خود و موفقیت پروژه هایشان باشند. بنابراین این حرفه در حال پیشرفت چشمگیری در سطح دنیا و حتی ایران است. و در ایران مختص پروژه های نفت و گاز و انبوه سازی و راه سازی نیست و امروزه بیمارستان ها نیز در صدد راه اندازی دفتر مدیریت پروژه (pmo) اند.
مدیر پروژه ای میتواند سازمان را از دام مشکلات نجات دهد که بتواند پروژه ها را به گونه ای مؤثر به اهداف سازمانی گره بزند تا آن سازمان در بازار رقابت بخوبی بدرخشد و با رقیبان سازمانی رقابت کند و برای سازمان حالت ایستا و پایدار ایجاد کند و با توجه به بررسی ها و Traceهای لحظه به لحظه، گوش به زنگ تغییرات و مدیریت آنها در چارچوب برنامه ریزی مدیریت پروژه باشد. فقط در این اینصورت است که مزایای پیاده سازی مدیریت پروژه، شامل حال سازمان ها میشود.
project radio@
#مهندس امیرعلی عبدالمحمدی