اهمیت خلاقیت
اهمیت خلاقیت بدین جهت است که یکی از اساسیترین تواناییهای انسان است که در همه زمینهها و ابعاد زندگی نقش مهمی دارد. امروزه تغییرات سریعِ جهان، افراد، سازمانها و جوامع را به سمت جستجوی ایدههای خلاقانه سوق میدهد؛ بنابراین خلاقیت، توجه زیادی را به خود جلب کرده است.
بسیاری از دستاوردهای علمی، هنری، فنی و … بشر در طول تاریخ به واسطه خلاقیت انسانهای مختلف حاصل شده است. شاید بتوان گفت تمدن انسانی بدون خلاقیت پیشرفتی نداشته و نخواهد داشت. امروزه خلاقیت بهعنوان یک موضوع تخصصی در سراسر جهان بسیار مورد توجه بوده و دانشمندان و روانشناسان از ابعاد مختلف به بررسی آن میپردازند.
خلاقیت را میتوان کنار هم قرار دادن افکار و ایدههایی که تا قبل از این به نظر میرسید به یکدیگر ربطی ندارند، دانست. خلاقیت صرفاً به معنی اختراع یک چیز کاملاً جدید نیست، بلکه به وجود آوردن یک سری ارتباطات همسو هم خلاقیت نامیده میشود.
خلاقیت یعنی تلاش برای ایجاد یک تغییر هدفدار در توان اجتماعی یا اقتصادی سازمان.
از دیدگاه روانشناسی خلاقیت یکی از جنبههای اصلی تفکر یا اندیشیدن است. تفکر عبارت است از فرایند بازآرایی یا تغییر اطلاعات و نمادهای کسبشده موجود در حافظه درازمدت. بر اساس این تعریف خلاقیت ارتباط مستقیمی با قوه تخیل یا توانایی تصویرسازی ذهنی دارد. این توانایی عبارت است از فرایند تشکیل تصویرهایی از پدیدههای ادراکشده در ذهن و خلاقیت عبارت است از فرایند یافتن راههای جدید برای انجام دادن بهتر کارها، توانایی ارائه راهحل جدید برای حل مسائل، ارائه فکرها و طرحهای نوین برای تولیدات و خدمات جدید و استمرار آن پس از غیبت آن پدیدهها.
خبر خوب این است که همه میتوانند خلاق باشند. خلاقیت یک مهارت و استعداد است که قابل یادگیری و پرورش دادن است. این مهم نیست که شما کی هستید، مهم این است که چگونه عمل میکنید. تنها چیزی که باید به آن توجه کنید انجام تمرینهای مستمر برای شکوفایی خلاقیتتان است.