[toc]
مهندسی مخابرات
کلاس درس برخطی مربوط به موضوع این مقاله در کلاسهای درس اینترنتی در بخش مهندسی برق موجود است.
مهندسی مخابرات یکی از گرایشهای مهندسی برق است. مخابرات نوری، میدان و امواج، سامانه و مخابرات رمز از زیر مجموعه های آن هستند.
رشتهٔ مهندسی مخابرات در دانشگاه
دانشجویان رشته مهندسی برق در دوره کارشناسی پس از گذراندن دروس پایه (ریاضی، فیزیک، آمارو..)وگذراندن دروس اصلی (مدار الکترونیک ۱ ماشین مغناطیس و…) میبایست دروس اختصاصی مخابرات فیلتر وسنتز میدان وموج آنتن و مایکروویو , مخابرات دیجیتال و … را بگذرانند تا با مدرک مهندسی برق گرایش مخابرات فارغالتحصیل شوند. این رشته در دوره کارشناسی ارشد به چهار گرایش میدان و سیستم و شبکه و کدینگ(رمز) تقسیم میشود. گرایش سیستم به بررسی مواردی همچون فشرده سازی اطلاعات، نحوه ذخیره سازی و بازیابی اطلاعات مدولهسازی اطلاعات رمز گذاری تشخیص خطا و مانند این میپردازد. گرایش میدان به بررسی انتقال امواج در محیطهای مختلف طراحی آنتنها طراحی مدارات مایکروویو رادار محافظتها و خطرات الکترومغناطیسی و مانند این میپردازد.
این رشته با توجه به ارتباط نزدیک خود با الکترونیک در تحول ادوات و قطعات الکترونیکی نقش به سزایی داشته است. به طوری که مدارات در مقیاس مخابراتی را میتوان حاصل کوشش در طراحی مدارات پیشرفته الکترونیک جستجو کرد. این رشته در گرایش سیستم از این ادوات پیشرفته الکترونیکی در طراحی سامانههای پیچیده مخابراتی استفاده مینماید.