6-2 انواع سیستم­های خودکار

سیستم­های خودکار انواع مختلفی دارند.


6-2-1 سیستم­های خودکار مکانیکی

در این نوع خودکارسازی، فرمان­دهی به کمک اجزای مکانیکی مثل بادامک­ها، طبلک­ها و صفحه منحنی­ها که به‌صورت دوبعدی و سه‌بعدی می­باشند، صورت می­پذیرد. شکل زیر تأمین حرکت اتومات پیشروی را برای ابزارهای مختلف در یک ماشین تراش رولر توسط صفحه منحنی نمایش می­دهد.

 

 

 

استفاده از صفحه منحنی برای پیشروی کشویی رولور

 

 

سیستم خودکار مکانیکی در یک ماشین تراش اتوماتیک

مجهز کردن ماشین به طبلک­ها، صفحات منحنی و بادامک­ها و تنظیم آن­ها احتیاج به‌دقت زیادی داشته و کاری بسیار وقت­گیر می­باشد. در ضمن کار نیز احتیاج به کنترل و مراقبت دقیق و دائمی دارد. بدین‌جهت استفاده از این فرمان­ها فقط در سری­سازی مقرون‌به‌صرفه است.

 

6-2-2 سیستم­های خودکار هیدرولیکی

در این سیستم­ها از شیرهای هیدرولیکی به‌عنوان فرمان­دهنده استفاده‌شده است. یکی از نمونه­های این سیستم­ها کپی­تراش هیدرولیکی است که روی بعضی از ماشین­های تراش نصب می­شوند و برای کپی کردن و تولید سری قطعات از روی شابلون یا مدل مورداستفاده قرار می­گیرد.

 

 

تصویر کپی­تراش هیدرولیکی

 

6-2-3 سیستم­های خودکار پنوماتیکی

در این نوع از شیرهای پنوماتیکی به‌عنوان فرمان­دهنده استفاده‌شده است. این سیستم­ها نسبت به سیستم­های هیدرولیکی به دلیل تراکم هوا از دقت کمتری برخوردار است، اما بااین‌حال دارای سرعت بالایی هستند.

 

6-2-4 سیستم­های خودکار الکتریکی

در این نوع خودکارسازی، فرمان­دهی به کمک کنتاکتورها انجام می­شود. سرعت و دقت بالا ازجمله مشخصه­های سیستم­های کنترل الکتریکی می­باشد. شکل زیر یک کپی­تراش الکتریکی را نمایش می­دهد.

 

 

 

سیستم خودکار الکتریکی در یک کپی­تراش الکتریکی

 

انواع دیگری از سیستم­های خودکار وجود دارد که تلفیقی از سیستم­های مکانیکی، هیدرولیکی یا پنوماتیکی با فرمان­های الکتریکی می­باشد که سیستم­های خودکار الکترو هیدرولیکی، الکترو پنوماتیکی و الکترومکانیکی نامیده می­شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.