سوئیس در فهرست جهانی وایپو

آشنایی با کشور سوئیس: سوئیس ازنظر مجمع جهانی اقتصاد در ژنو نیز ، جایگاه ویژه‌ای دارد . سوئیس با تولید ناخالص ملی حدود 80 هزار دلار برای هر نفر ، نرخ بیکاری 3.5% و ضریب 35% بدهی دولت ، ازنظر اقتصادی در شرایط بسیار قوی و مستحکمی است که مهم‌ترین دلیل آن نوآوری و مهارت و خلاقیت است. و یکی دیگر از دلایل مهم آن ، حرکت سیاسی سوئیس در جهت ارتقای موقعیت اقتصادی و در راستای عملی شدن نوآوری است. اقتصادهای توسعه‌یافته همچون سوئیس ، با صراحت تمام اعلام کرده‌اند که نوآوری و خلاقیت به‌عنوان سیاست رشد و توسعه ، دلیل موفقیت آن‌ها بوده است پس رونق و توسعه اقتصادی ، رابطه مستقیم با رشد نوآوری و علم دارد زیرا سیاست‌مداران در صورت رشد اقتصادی ، مبالغ هنگفتی را برای تسهیلات پژوهش و پروژه‌های علمی ، اختصاص می‌دهند.

دلایل اول بودن سوئیس در فهرست خلاقیت جهانی وایپو:

  1.  رشد و توسعه اقتصادی و ارتباط مستقیم آن با پیشرفت علم و نوآوری و خلاقیت زیرا در این صورت سیاستمداران یک کشور ، مبالغ زیادی را برای پژوهش‌ها و پیشرفت علمی کشورشان اختصاص می‌دهند اما یک خطر نیز وجود دارد و آن این است که پژوهش و پیشرفت علم و نوآوری و خلاقیت ، تداوم و تلاش مستمر نیاز دارد و این یعنی تعهدات دولتی و بخش خصوصی نباید وابسته به شرایط اقتصادی باشد.
  2.  در سوئیس نوآوری و ابتکارات علمی ، از گذشته تابه‌حال در مقایسه با اروپا و کل جهان ، از ارزش و اهمیت بیشتری برخوردار بوده است و به‌عنوان یک فرهنگ و طرز برخورد مردم ، تعریف‌شده است به‌طوری‌که با تغییرات شرایط سیاسی و اقتصادی نیز ، تغییری در آن ایجاد نمی‌شود
  3.  ترک مداوم عادت‌ها و سنت‌های گذشته
  4.  تقویت رقابت رو به رشد در بین مردم
  5.  ترویج و ترقی ریاضیات و علوم
  6.  آموزش‌های مداوم و داشتن استانداردها و نظام آموزشی بسیار قوی بر پایه پژوهش محوری زیرا در سوئیس ، استانداردهای آموزشی با بهبود تکنولوژی ، توسعه می‌یابد.
  7.  ایجاد نظام آموزشی دوگانه یعنی تمایل به ایجاد کسب‌وکار و کارآموزی توسط دانشجویان فارغ‌التحصیل و نشان دادن مهارت‌ها و توانایی‌های کسب‌شده آن‌ها در جریان آموزش و تحصیلات آکادمیک
  8.  فراهم کردن سرمایه و اختصاص دادن آن برای تحقق تحقیق و پژوهش‌ها
  9. باز نگه‌داشتن بازار و تسخیر مغزها به معنی ورود و فعالیت شرکت‌ها و پرسنل خارجی به سوئیس و تعامل آن‌ها با اشخاص حقیقی. افرادی مانند هنری نسله و والتر باوری و … نقش زیادی در کامیابی‌های سوئیس در این زمینه داشته‌اند .
  10.  ارتقای شبکه بین‌المللی و شرکت‌های بزرگ و کوچک چندملیتی به‌منظور رشد اقتصادی و افزایش تولید ناخالص داخلی و برای بیشتر شدن استارت آپ ها و خلاقیت و نوآوری‌ها زیرا سوئیس فعالیت‌های بین‌المللی را محرک خلاقیت و نوآوری می‌داند.
  11.  سیاست ایجاد آزادی عمل و گاهی سوئیس جلوی اقداماتی که اثر منفی بر رشد و اشتغال و … را دارند نمی‌گیرد زیرا هدف آن تحقق اهداف علمی است و به بیان ساده‌تر سوئیس ابتدا هزینه‌های اجتماعی در مقابل مزایایی که قرار است برای اجتماع حاصل شود را می‌سنجد.
  12. جمع‌آوری برترین ذهن‌های جهان در دانشگاه‌هایش
  13.  توانمندسازی مردم برای تحقق پتانسیل‌هایشان یعنی مؤسسات و شرکت‌های پژوهشی باید از طریق قوانین و مقررات و آموزش ، به‌طور دقیقی پتانسیل‌های عملی مردم را ارزیابی کنند و ارتقا دهند و همچنین مردم را از آخرین دستاوردهای علمی کشورشان که رخ‌داده است و یا در حال رخ دادن است ، آگاه کنند.
  14.  ترویج شعار رقابت انگیزه ساز است نه تهدید.سوئیس همواره در حال تعامل علمی با کشورهای دیگر جهان است و همواره رقابت با رقیبان اروپایی و غیراروپایی و اقتصادهای نوظهوری مانند چین و برزیل که به‌سرعت در حال یادگیری‌اند را تهدید نمی‌داند بلکه فرصتی برای منفعت بردن از آنان و انگیزه‌ای برای توسعه و تعقیب سیاست نوآوری و خلاقیت خود می‌داند.

 جدیدترین نوآوری و خلاقیت کشور سوئیس

دسترسی به فیبر نوری که باعث صرفه‌جویی در وقت و زمان می‌شود : R&M و SWISSCOM با یکدیگر یک کسب‌وکار فیبر نوری توسعه داده‌اند که منبع بزرگ برای سرمایه‌گذاران است و منجر به ایجاد ایده‌هایی برای تکنسین‌ها و برنامه ریزان برق است و راه‌کار شگفت‌انگیزی برای اتصال تاجران به شبکه فیبر نوری دارد. هدف این طرح ، دسترسی به اینترنت به بهترین نحو ممکن است .

نام این طرح BEPOTO است که مخفف یک نوآوری هست . در این طرح قواعد سخت گیرانه مبنی بر جداسازی بین نقطه ورودی ساختمان و کابل‌کشی شبکه ساختمان از بین رفت به‌این‌ترتیب که قبلاً هر دستگاه IOT در ساختمان باید از طریق فیبر نوری از دفتر مرکزی اپراتور شبکه به طبقات می‌رسید اما با اجرای آزمایشی این طرح ، نقاط ورودی ساختمان BEP و پریزهای سربندی شده فیبر نوری OTO با یکدیگر ادغام می‌شوند تا عملیات نصب نیز کاهش یابد .

به‌طور خلاصه ، اکنون پریز سربندی شده نوری در نقطه ورودی ساختمان ، یکپارچه‌شده است. با این طرح ، در آینده پهنای باند 100 گیگابایت در ثانیه می‌شود و فیبرهای مجاور ، در هر جا قابل‌دسترس‌اند ، تا امکان دسترسی سایر اپراتورهای شبکه و ارائه‌دهندگان خدمات ، فراهم شود و به‌طورکلی مزایای این طرح خلاقانه برای مشتریان تجاری و بازار بسیار زیاد است.